За  26-ти път Киномания се провежда в София, като тази

...
За  26-ти път Киномания се провежда в София, като тази
Коментари Харесай

Идва Киномания 2012

За  26-ти път Киномания се организира в София, като тази година огромното събитие ще бъде сред 8 ноември и 2 декември. Организаторите от НДК са подбрали 64 кино лентата от целия свят, включващи разнородни заглавия в секциите „ Българско кино ”, „ Класически удоволствия ”, „ Екранизации ”, „ Детски игрални “ и „ Детски анимационни филми ”, „ Кулинарно кино ”, „ Музиката ”, „ Киното и неговата история ”, „ Италианско кино ”, „ Фестивал на френския филм ” и „ Фестивал на фестивалите ”.Зала 1 на НДК, кино Люмиер, Дом на киното, Евросинема, както и „ Лъки синема ” в Пловдив и Фестивалния комплекс във Варна (където прожекциите стартират надлежно от 15 и 16 ноември) ще се трансфорат в сцена за страсти и нови преживявания. 

Началото ще бъде сложено на 8 ноември в зала 1 на НДК с концерт на феноменалните „ Мистерията на българските гласове ” и филм за пътя им към международната популярност. Акцент в програмата е втория „ Фестивал на френското кино ”, който се организира в границите на тазгодишния киномаратон. 

Сред изненадите тази година е „ История на кино лентата: Одисея ” - 15-часова лента, разказваща вдъхновяващата история на филмовото изкуство. Тя ще се прожектира на два пъти в два поредни дни в границите на Киномания като на всеки два часа ще има антракт.

Пред очите на феновете ще премине битието на на известния режисьор Милош Форман („ Милош Форман: Каквото не те убива... ”), както и на самия Уди Алън. Хелън Мирън пък ще забележим в ролята на прислужница в унгарско-немската лента „ Зад вратата ”, а Джейн Фонда ще е баба хипи, която знае по какъв начин да живее пълноценно, във кино лентата „ Мир, обич и недоразумение ”.

Сред интргуващите заглавия се откроява „ Желязната лейди ”, където в ролята на именитата Маргарет Тачър се превъплъщава Мерил Стрийп. Филмът е с две награди „ Оскар ”, БАФТА и Златен глобус за Мерил Стрийп, както и 2 награди на Лондонската рецензия (за най-хубава актриса на Мерил Стрийп и английска актриса на Оливия Колман). 

Удоволствието от класическото кино ще си напомним с филмите „ Бони и Клайд ”, „ Котка върху парещ ламаринен покрив ”, ”, „ Аз пея под дъжда ”, „ Професия: кореспондент ”, „ Слънце изгрява ” и др. 

Източник: venera.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР